Приватност

Ефективен датум: јануари 1, 2021

FOREXFUNDS.COM („нас“, „ние“ или „наш“) работи со веб-страницата на FOREXFUNDS.COM („Услугата“).

Оваа страница ве известува за нашите политики во врска со собирањето, користењето и обелоденувањето на лични податоци кога ја користите нашата услуга и изборите што ги поврзавте со тие податоци. Оваа Политика за приватност на nBet.com е напојувана од FreePrivacyPolicy.com.

Ние ги користиме вашите податоци за да ја обезбедиме и подобриме услугата. Со користење на Услугата, вие се согласувате со собирање и употреба на информации во согласност со оваа политика. Освен ако не е поинаку дефинирано во оваа Политика за приватност, термините што се користат во оваа Политика на приватност ги имаат истите значења како и во нашите Услови и услови, достапни од nBet.com

Информации собирање и употреба

Ние собираме неколку различни видови на информации за различни цели за да ви обезбедиме и подобриме нашата Услуга.

Видови на податоци собрани

На личните податоци

Додека ја користиме нашата услуга, можеме да побараме од вас да ни дадете одредени лични информации кои може да се користат за контакт или идентификација на вас ("Лични податоци"). Лични информации може да вклучуваат, но не се ограничени на:

 • E-mail адреса
 • Име и презиме
 • Телефонски број
 • Колачиња и податоци за употреба

Податоци за користење

Ние, исто така, може да собереме информации како Услугата е достапна и користена („Податоци за употреба“). Овие податоци за употреба може да вклучуваат информации како што се адреса на протокол на Интернет на вашиот компјутер (на пр. IP адреса), тип на прелистувач, верзија на прелистувачот, страници на нашата услуга што ја посетувате, времето и датумот на вашата посета, времето поминато на тие страници, уникатно идентификатори на уреди и други дијагностички податоци.

Следење и податоци за колачиња

Ние користиме колачиња и слични технологии за следење за да ја следиме активноста на нашата служба и да задржиме одредени информации.

Колачињата се датотеки со мала количина на податоци кои може да вклучуваат анонимни уникатен идентификатор. Колачињата се испраќаат до вашиот интернет пребарувач од веб-страница и се зачувуваат на вашиот уред. Техниките за следење, исто така, се користат сигнали, тагови и скрипти за собирање и следење на информации и подобрување и анализа на нашата услуга.

Можете да го нарачате вашиот прелистувач да ги одбие сите колачиња или да индицира кога се испраќа колачиња. Меѓутоа, ако не прифаќате колачиња, можеби нема да можете да користите некои делови од нашата услуга.

Примери на Колачиња што ги користиме:

 • Колачиња за сесија. Ние користиме колачиња за сесии за да работиме со нашата услуга.
 • Преферирани колачиња. Ние ги користиме Колачињата со преференции за да ги запомните вашите параметри и разни поставувања.
 • Безбедносни колачиња. Ние ги користиме безбедносните колачиња за безбедносни цели.

Употреба на податоци

nBet.com ги користи собраните податоци за разни намени:

 • Да се ​​обезбеди и одржува Услугата
 • За да ве известиме за промени во нашата Услуга
 • За да ви овозможи да учествувате во интерактивни функции на нашата служба, кога ќе одберете да го направите тоа
 • Да се ​​обезбеди грижа за корисниците и поддршка
 • Да обезбедиме анализа или вредни информации за да можеме да ја подобриме Услугата
 • Да го следи користењето на Услугата
 • За откривање, спречување и решавање на технички проблеми

Пренос на податоци

Вашите податоци, вклучувајќи ги и личните податоци, може да се пренесат на компјутери лоцирани надвор од вашата држава, провинција, земја или друга владина јурисдикција, каде што законите за заштита на податоците може да се разликуваат од оние од вашата јурисдикција.

Ако се наоѓате надвор од САД и изберете да ни дадете информации, ве молиме означете дека ги пренесуваме податоците, вклучувајќи ги и личните податоци, во САД и обработиме таму.

Вашата согласност за оваа Политика за приватност, по што следи Вашето доставување на вакви информации, претставува ваш договор за тој трансфер.

nBet.com ќе ги преземе сите разумни неопходни чекори за да се осигура дека вашите податоци се третираат безбедно и во согласност со оваа Политика на приватност и нема да се изврши пренесување на вашите лични податоци до организација или земја, освен ако постојат соодветни контроли вклучително и безбедноста на вашите податоци и други лични информации.

Обелоденување на податоци

Законските барања

nBet.com може да ги обелодени вашите лични податоци со добра верба дека е потребно такво дејствување за:

 • Да се ​​усогласат со законска обврска
 • Да се ​​заштитат и бранат правата или имотот на nBet.com
 • За да спречите или да ги истражите можните прекршоци во врска со Услугата
 • Да се ​​заштити личната безбедност на корисниците на Услугата или јавноста
 • Заштита од правна одговорност

Безбедност на податоците

Безбедноста на вашите податоци е важна за нас, но запомнете дека ниту еден метод за пренос преку Интернет, ниту методот за електронско складирање не е 100% безбеден. Додека ние се стремиме да користиме комерцијално прифатливи средства за заштита на вашите лични податоци, не можеме да ја гарантираме нејзината апсолутна сигурност.

Даватели на услуги

Ние можеме да вработуваме трети лица и поединци за да го олесниме нашиот Сервис ("Даватели на услуги"), да ја обезбедиме Услугата во наше име, да ги извршуваме услугите поврзани со услугите или да ни помогне во анализирањето на начинот на кој се користи нашата услуга.

Овие трети лица имаат пристап до вашите лични податоци само за да ги извршуваат овие задачи во наше име и се должни да не ги откриваат или да ги користат за која било друга цел.

анализатор

Ние можеме да ги користиме трети лица Даватели на услуги за следење и анализирање на употребата на нашата Услуга.

 • Google AnalyticsGoogle Analytics е веб-аналитичка услуга понудена од Google, која го следи и известува сообраќајот на веб-страницата. Google ги користи собраните податоци за следење и следење на употребата на нашата услуга. Овие податоци се споделуваат со другите услуги на Google. Google може да ги користи собраните податоци за контекстуализирање и персонализирање на рекламите на сопствената мрежа за рекламирање. Можете да се откажете од тоа да ја дадете вашата активност на Услугата достапна на Google Analytics со инсталирање на додаток за прелистувач за оптички пребарувања на Google Analytics. Додатокот спречува JavaScript на Google Analytics (ga.js, analytics.js и dc.js) да споделува информации со Google Analytics за активност на посети. За повеќе информации во врска со практиките за приватност на Google, посетете ги приватноста и условите на Google веб страна: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Линкови до други сајтови

Нашата услуга може да содржи линкови до други сајтови кои не се управувани од нас. Ако кликнете на врската со трета страна, ќе бидете упатени на страницата на трета страна. Ви препорачуваме да ја прегледате Полиса за приватност на секоја страница што ја посетувате.

Ние немаме никаква контрола и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на кои било трети страни или услуги.

Приватноста на децата

Нашата служба не обраќа лица на возраст под 18 ("Деца").

Ние не свесно собираме лични податоци за идентификација од никого на возраст под 18. Ако сте родител или старател и сте свесни дека Вашите деца ни дале лични податоци, ве молиме контактирајте не. Доколку дознаеме дека собравме лични податоци од деца без проверка на родителска согласност, преземаме чекори за отстранување на тие информации од нашите сервери.

Промени во оваа Политика на приватност

Ние можеме да ја ажурираме нашата политика за приватност од време на време. Ние ќе ве известиме за какви било промени со објавување на новата Политика за приватност на оваа страница.

Ние ќе ве известиме преку електронска пошта и / или истакнато известување на нашата служба, пред промената да стапи на сила и да го ажурира "ефективниот датум" на врвот на оваа Политика за приватност.

Ве советуваме периодично да ја разгледате оваа Политика за приватност за сите промени. Промените во оваа Политика за приватност се ефективни кога се објавуваат на оваа страница.

Контактирајте нѐ

Ако имате какви било прашања во врска со оваа Политика на приватност, контактирајте со нас: