Судејќи за перформансите на трговецот со сметка управувана со девизен курс: Дали евиденцијата за песна е единствената работа што е важна?

Табела со шипки што покажува поголеми приноси.

Барање позитивни приноси.

Инвеститорите треба да земат посебна забелешка за резултатите од работењето на менаџерот Forex; сепак, ова само по себе не треба да биде единствената причина за избор на специфичен советник за тргување со Forex. Документот за обелоденување треба да го наведе пристапот на пазарот на управувана сметка со Forex и стилот на тргување. Оваа информација треба внимателно да се разгледа заедно со евиденцијата кога инвеститорот избира одреден трговец на Forex. Силните перформанси на краток рок не можат да бидат ништо повеќе од среќа. Позитивни перформанси подолго време., И во текот на многу занаети, може да покажат дека филозофијата и стилот на трговецот се поцврсти од неговите конкуренти. Ова е особено точно ако евиденцијата на трагите вклучува периоди на тргување со бикови, мечки и рамен опсег. Важно е да се запамети дека минатите перформанси не се нужно индикативни за идните резултати.

Неколку метрички вредности што треба внимателно да ги забележите при прегледување на запис:

  • Колку е долг рекордот?
  • Дали е тоа вештина или дали менаџерот на фондот има среќа?
  • Дали резултатите се одржливи?
  • Најлош повлечен врв до долина: Дали сепак можете да заработите пари дури и ако менаџерот има позитивно враќање за годината?
  • Средства под управување: Дали менаџерот тргува и е незначителна сума пари, или се покажа дека неговото доживување е скаларно и одржливо?

ДОБИЈТЕ ПОВЕЕ ИНФОРМАЦИИ

Пополнете ја Онлајн форма.

Зборувајте го вашиот ум